Objavljeno: 09.12.2016 u 18:35 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Imigranti u Berlinu bacili djevojku niz stepenice!

U srijedu se na internetu pojavio video na kojem se vidi kako banda imigranata gura mladu, 26-godišnju djevojku niz stepenice podzemne stepenice. Ona je ozlijeđena u padu i odvedena u bolnicu, ali javnost muči nešto drugo.

njemacka-djevojka-stepenice

Zašto policija nije objavila snimke napadača i zatražila od javnosti da im pomogne identificirati ih, pitaju se sad mnogi? Napad se dogodio 27. listopada, a snimka je procurila u srijedu. Da stvar bude gora, većina TV stanica koja je snimku objavila je – sakrila lica počinitelja! Zašto?

Napad se dogodio u Berlinu, epicentru malignog multikulturalizma u Njemačkoj. Djevojka, 26-godišnjakinja, je odvezena u bolnicu s teškim ozljedama, a policija kaže da napad nije bio ničim isprovociran. Video pokazuje mladu djevojku kako polako silazi po platformi podzemne željeznice Berlin-Neukölln, Hermannstraße, neposredno nakon ponoći. Četiri tamnoputa mladića, fizionimija tipičnih za imigrante iz Afganistana, i u odjeći koja je također tipična za mlađe imigrante, se pojavljuju iza nje. Jedan od njih, s cigaretom u gubici i bocom pive u ruci, joj prilazi s leđa i udara je nogom, bez ikakvog razloga ili najave.

Ona je nakon toga sletjela sve do dna stepenica, udarila licem o njih, i zaradila nekoliko prijeloma (policija je ozljede definirala kao teške). Četvorica “doktora i inženjera” hladnokrvno, bez ikakvih emocija, promatraju, jedan vadi cigaretu i uzima nešto što joj je ispalo pri padu, stavlja to u džep i odlazi dalje. Prolaznici nisu pokušali zaustaviti napadače, samo su priskočili u pomoć ozlijeđenoj djevojci.

U trenutku objave filma, niti fotografije uzete s nadzornih kamera – ne samo te, jer u podzemnoj su na svako nekoliko metara, pa nije bilo teško uloviti lica napadača i na drugim kamerama – niti same snimke nisu bile upotrijebljene od strane policije da bi se identificiralo napadače!

Nijemci se pitaju, zašto je snimka objavljena tek nakon 6 tjedana? Objavio ju je tabloid “Bild”, ne policija, ali sa zatamnjemnim licima napadača (no napisali su da se radi o imigrantima, što je očito). Nakon toga, video prilog o cijelom slučaju je napravio i die Welt, a oni su objavili necenzuriranu snimku. Građani su ljuti na policiju koja nije bila zainteresirana da riješi cijelu stvar, dok snimka nije procurila u javnost. Prema portalu bild.de, polcija “niti traži napadače niti je ustvrdila je li video upotrebljiv kao dokaz na sudu”. Žrtva nije prepoznala napadače, nikad ih nije vidjela.

Iz policije kažu da je javno objavljivanje snimke napadača zadnja stvar koju rade ako ih ne mogu sami identificirati, te da to rade tek kad su sve ostale mogućnosti iscrpljene. Stoga, kaže glasnogovornica berlinske policije, obično prođe nekoliko tjedana između počinjenja i objave snimke (ovdje je prošlo i skoro dva mjeseca, a policija i dalje nije objavila ništa). Ona kaže da o tome odlučuju sudac ili tužitelj, a ne policija.

No zastupnica CDU-a iz Neuköllna,Christina Schwarzer, kaže kako se radi o “odvratnom činu”. U takvim slučajevima, kaže ona, snimke smjesta moraju biti javno objavljene. “Takvi kriminalci ne smiju se osjećati sigurnima u anonimnosti velegrada”, kaže Schwarzer. Ona smatra da je zaštita privatnosti sporedna i da se nadzorne kamere trebaju početi koristiti za ono za što su i namijenjene – nadzor nad javnim prostorima, kako bi se građanima pružila sigurnost.

Dva dana nakon objave videa, policija je ipak, konačno, izdala priopćenje u kom se poziva građane da prijave napadače ako su ih prepoznali.

U međuvremenu, YouTube kanal “Freedom USA” koji je prvi objavio necenzurirani video, kaže: “Ovo je kulturni džihad. Bande lutaju ulicama i teroriziraju slabije i one koji se ne mogu braniti”.

Komentari?

“Njemačka, molim te, budi malo tolerantnija”
“Pokazala je previše kože, očito”
“Vidim da kulturno obogaćivanje napreduje”
“Očito, ovi doktori iz Azije stvaraju nove poslove, lomeći ljudima kosti”
“Ne zaboravite glasati za Merkel. Njemačka treba više različitosti”.
“Ozbiljno, Njemačka, zašto uopće dozvoljavate tim frikovima da slobodno šeću i rade što ih je volja? Pošaljite ih natrag u njihovu zemlju. Mislim da se nitko u svijetu neće buniti.”

Merkel se na ovaj incident nije ovrnula, ali je rekla da je silovanje i ubojstvo kćerke dužnosnika EU od strane afganistanskog imigranta, za koje se isto nedavno saznalo, “izolirani incident”. Njena izjava došla je nakon što je objavljeno da je lani u Njemačkoj bilo preko 1.500 “seksualnih zločina” za koje su okrivljeni imigranti, a ove godine 1.600 – samo u prvih šest mjeseci, znači više nego dvostruko! Roditelji ubijene djevojke su pak pozvali na pomoć imigrantima: imaju li pravo ugrožavati živote tuđih kćerki, kad im već nije jasno zašto je njihova mrtva?

A kao dodatak, pogledajte i video iz Švedske, gdje majka s dvoje djece pokušava spriječiti imigranta da ukrade novčanik postarijem čovjeku u podzemnoj željeznici, na što ju je ovaj – brutalno pretukao… naravno, Šveđani takve stvari ne procesuiraju niti prijavljuju, jer se boje da će biti optuženi za rasizam.

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: