Objavljeno: 13.06.2015 u 9:20 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Uzela je hrpu starih mobitela…Krajnji rezultat? Ovakvu GENIJALNOST do sada nismo vidjeli!

Kao što to i sami znate, u današnje vrijeme tehnologija je posvuda i bez nje bi ljudi jednostavno mnogo teže funkcionisali. No s konstantnom najezdom novih izuma i nadogradnji, proizvodimo sve više i više potencijalno štetnog otpada.

Elektronički otpad je veliki problem, posebno ako je riječ o uređajima koji u sebi sadrže teške metale. S druge strane čak i one bezopasne komponente poput žice i plastike moraju negdje završiti.

Umjesto da te materijale baci u smeće, umjetnica i kiparka Julie Alice Chappell ih pretvara u nešto sasvim novo. Uz njenu pomoć, matične ploče i žice iz mobitela i kompjutera postaju osjetljive i prirodno nadahnute figure.

Pogledajte ovu nevjerovatnu fotogaleriju:

Izvor: ludodobola.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: