Objavljeno: 20.10.2017 u 7:59 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Umiruća čimpanza je dobila neočekivan posjet, njena reakcija bi vas mogla rasplakati

Video čimpanze Mame (59) i njenog susreta sa starim prijateljem istovremeno će vam popraviti dan i izmamiti suze na oči.

majmun

Naime, Mama je bila jako bolesna i nije htjela jesti. Umiruću majmunicu je posjetio profesor Jan van Hooff koji ju je upoznao još davne 1972. godine u jednom holandskom zoološkom vrtu.

Mama, koja je sve vrijeme skučeno ležala, odmah je prepoznala profesora i počela se ponašati mnogo drugačije, pokazujući očiglednu sreću zbog susreta, a profesora je dodirivala po glavi te je izgledalo kao da se smije. Nažalost, preminula je kratko nakon ponovnog susreta s profesorom van Hoofom. N

eki psiholozi koji su proučavali ponašanje čimpanzi zaključili su kako za umirućima žale upravo na isti način kao i ljudi. Primati se i dalje koriste za laboratorijske eksperimente i testiranja medicinskih i ne-medicinskih supstanci.

Oko 65.000 primata godišnje doživi laboratorijsku sudbinu u SAD-u. U Evropi su brojke mnogo niže – godišnje se laboratorijski “obradi” oko 7.000 ovih emotivnih životinja.

Izvor: http://avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: