Objavljeno: 19.04.2016 u 18:09 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Učenici su mrzili strogog i bezosjećajnog profesora matematike, a onda su otkrili njegov tajni život

Nastavnik matematike u srednjoj školi St. Francis, Jim O’Connor nije bio omiljen među učenicima i važio je za strogog i bezosjećajnog profesora.

nastavnik-matematike

Ali ubrzo se sve promijenilo kada je učenik Pat McGoldrick otkrio njegovu drugu stranu i tajni život.

Naime, mladić je otišao u dječiju bolnicu u Los Angelesu kako bi pomagao organizirati dobrovoljno davanje krvi, a onda ga je osoblje te bolnice počelo pitati za njegovog profesora, govoreći o njemu kao plemenitoj i humanoj osobi.

Mladiću baš i nije imalo previše smisla to što bešćutnog profesora u bolnici smatraju dobročiniteljem sve dok nije ugledao ploču s imenima onih koji su najviše darivali krv. Tu je ugledao ime svog svog profesora Jima O’Connora.

Na kraju je shvatio kako je bešćutni profesor matematike donirao rekordne količine krvi.Također, tokom 20 godina, tri dana u sedmici, O’Connor odlazi u bolnicu kako bi pomagao oko novorođenčadi kojoj su roditelji bili spriječeni doći.

Tako je strogi i bezosjećajni profesor matematike postao najljubazniji i najosjećajniji čovjek kojeg je poznavao.

Izvor: novi.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: