Objavljeno: 15.08.2014 u 10:56 | Ostalo, Video | Komentara:

U POLA BIJELA DANA: Ovako se kradu bicikla u Podgorici (VIDEO)

Nevjerovatna scena se odigrala u jednom podgoričkom kvartu i to u pola bijela dana. Kada je lopov izvezao bicikl ispred ulaza, popeo se na njega, a potom izgubio kontrolu i upao u živu ogradu pored trotoara zgrade.

kradja-bicikla-crnagora

Muškarac, za sada nepoznat policiji, prije dva dana oko 15.20 časova ukrao je bicikl iz ulaza jedne od zgrada u Siti kvartu u Podgorici.

Branko Dujović je “Vijestima” proslijedio video zapis na kojem se vidi kako lopov, sa peškirom na ramenima, ulazi u zgradu da ukrade bicikl njegove djevojke.

“Lopov je prvo sa štapom pomjerio kameru koja je snimala ulaz, a potom ušao u zgradu. Unutra su, vezani uz ogradu, bili moj i bicikl moje djevojke”, kazao je Dujović.

On je rekao da pretpostavlja da je kradljivac ušao u zgradu tako što mu je neko od stanara otvorio, ne znajući o kome se radi.

“Nema nikakvih oštećenja na ulaznim vratima. Upravo zbog čestih krađa bicikala, tokom noći ih ostavljamo u stanu. Niko od nas se nije nadao da će se ovako nešto dogoditi tokom dana, posebno jer je ulaz pokriven kamerama”, rekao je Dujović.

Na jednom od dva snimka dostavljenim “Vijestima” vidi se da je lopov lako i vješto ukrao bicikl, koji je bio vezan sajlom sa katancem.

Stiče se utisak da je čak i birao koje će od dva bicikla ukrasti.

“Nakon što smo prijavili krađu, inspektor nam je rekao da sajle sa katancima lopovi lako obiju ili prerežu, i da nijesu dovoljna zaštita od krađa”, istakao je Dujović.

On je ispričao da je ukradeni bicikl njegova djevojka kupila prije desetak dana.

“Koštao je oko 250 eura. Iz policije su nam rekli da će protiv lopova biti podnesena krivična prijava za tešku krađu, upravo zbog vrijednosti bicikla”, kazao je Dujović.

On je ispričao da su im inspektori nakon prijave rekli da postoji mogućnost da na osnovu snimka otkriju lopova.

“Bili su ljubazni. Rekli su nam da se na snimcima ne vidi lice lopova, ali da je jasna njegova silueta i da postoji vjerovatnoća da će ga neko prepoznati”, rekao je Dujović.

Na drugom snimku kamere, koju je lopov štapom pomjerio da ne gleda na ulaz, vidi se kako kradljivac nespretno bježi sa biciklom. Kada je izvezao bicikl ispred ulaza, popeo se na njega, a potom je izgubio kontrolu i upao u živu ogradu pored trotoara zgrade.

Ipak, brzo se pridigao i pobjegao sa plijenom.

Policija vratila bicikl vrijedan 600 eura

Iz podgoričke policije rečeno je “Vijestima” da rade na rasvjetljavanju nove krađe bicikla.

Izvor “Vijesti” iz policije rekao je da su prije dva dana, Podgoričaninu Edinu Suljeviću vratila bicikl vrijedan 600 eura, koji mu je ukraden u oktobru prošle godine.

Suljević je tada bicikl ukraden ispred vrata stana u zgradi u Ulici Avda Međedovića u podgoričkom naselju Konik.

I on je tada “Vijestima” dostavio snimak krađe. U decembru prošle godine uhapšen je lopov koji je Suljeviću ukrao bicikl.

“Građani, u cilju prevencije, prije svega treba da paze gdje ostavljaju vrijedne stvari. Kada se krađa dogodi, kvalitetnim operativnim radom, dolazi do rasvjetljavanja, a u nekim slučajevima i vraćanja ukradene imovine građanima”, kazali su iz policije.

Izvor: vijesti.me

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: