Objavljeno: 16.09.2016 u 10:44 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Turisti ušli u hotel sa 6 zvjezdica u Sjevernoj Koreji: Ono šta su tamo vidjeli šokiralo je cijeli svijet!

Većina turista optužilo je Rjangjung, jedini hotel sa 6 zvjezdica u Sjevernoj Koreji, da je boravak u njemu sličan zatvoru.

hotel-sj-koreja

Hotel Rjangjung, koji lokalno stanovništvo naziva ustanovom ’prve klase’, dobio je veliki broj kritika od strane turista koji su boravili u njemu.

Simon Rider, koji je boravio u hotelu kaže da su kreveti toliko tvrdi da mu se činilo da je pod bio udobniji.

“Pustio sam vodu u toaletu i skroz su mi se pokvalisa stopala“, kaže on.


Još neke od kritika koje stoje na jednom forumu su: da je hotel urađen u klasičnom sovjetskom stilu, da je sumoran, slabo osvjetljen, sa jako lošom hranom i često bez tople vode.

“To su još i dobre strane! U svakom slučaju, sve je to dio pravog sjevernokorejskog iskustva“, piše jedan od posjetioca.

“Električne žice su u žalosnom stanju. Polovina utičnica je polomljeno, i nezaštićene žice vire iz podova i zidova“, kaže Dejvid Templeman, koji je došao u Sjevernu Koreju iz Estonije.

“Ali ima i dobrih strana, na primjer ogroman TV sa ravnim ekranom koji emituje samo jedan kanal, na kome se prikazuje sjevernokorejska propaganda, gdje jedna žena uporno pokušava da nam proda nešto“, dodaje on sa humorom.

Informacije o tome koliko košta soba u ovom hotelu nema, a ne postoji ni bilo kakva internet stranica za poslovanja. Većina turista kaže da je čekiralo sobu nakon obilaska grada.


Po svemu sudeći, u Sjevernoj Koreji ima manjak luksuznih hotela. Godinama se posjetioci nadaju otvaranju Kim Jongovog luksuznog hotela Rjugjong, građevini piramidalnog oblika napravljenoj od stakla i čelika.

Građevina je koštala 656 miliona eura, ali je i dalje ostaje neotvorena.

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: