Objavljeno: 08.10.2016 u 19:23 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Teorija zavjere: Vladimir Putin je mrtav, a Rusijom vlada njegov dvojnik (VIDEO)

Posljednjih godina Rusijom dominira jedna teorija zavjere u nekoliko varijacija – ‘originalni’ ruski predsjednik Vladimir Putin nije među živima, a Rusiju vodi čovjek koji se predstavlja njegovim imenom, piše avaz.ba

putin-dvojnik

Godina navodne Putinove smrti kao i uzrok iste ne poklapaju se na mnogobrojnim ruskim sajtovima i napisima na društvenim mrežama, ali među teoretičarima zavjera dominira 2012. godina, a većina je složna u tvrdnji da je rak pokosio predsjednika.

U prilog tvrdnji da je ruski predsjednik teško bolestan objavljeni su i videosnimci u kojima se analizira njegov izgled – te se u prilog njegovoj bolesti navodi „nezdrava“ boja lica, premještanje s noge na nogu prilikom održavanja govora, otežan hod…

Kao dokaz postojanja Putinovog dvojnika ili više njih teoretičari zavjere navode da su „jasno uočljive“ promjene na licu i tijelu ruskog predsjednika, od oblika usana, nosa i ušiju, boje očiju, do drugačijeg izgleda njegovih šaka. Oni odbacuju glasine o plastičnim operacijama „pravog“ Putina, tvrdeći da je nemoguće uz pomoć hirurga toliko promijeniti lični opis.

Glasine o Putinovoj smrti posebno su se podgrijale, prije nešto više od godinu dana, kada se lider Rusije više od sedam dana nije pojavljivao u javnosti.

Zabrinutost za Putinovo zdravlje i izostanak iz javnog života poprimio je svjetske razmere. Mediji su masovno objavljivali tekstove pod naslovom “Gdje je Putin?” uprkos saopštenjima iz Kremlja da Putin obavlja svoje dužnosti, ali nisu svi sastanci za javnost.

Društvene mreže su i tada ruskog predsjednika uveliko sahranjivale.

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: