Objavljeno: 12.09.2017 u 13:05 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Švedski milijarder daje 5 MILIONA DOLARA ako imate rješenje ovog problema! (VIDEO)

Švedski milijarder Laslo Zombatfalvi, osnivač ‘The Global Challenges Foundation’, planira da isplati pet miliona dolara onome ko uspije da riješi trenutnu veoma zapteljanu situaciju po pitanju svjetskih zbivanja.

Foto: Pixabay, Printskrin: Youtube/Avanza

Foto: Pixabay, Printskrin: Youtube/Avanza

Kao što je Laslo napisao na sajtu svoje fondacije u nedavno objavljenoj poruci, svijetu je potrebna nova ideja i filozofija uređenja država, koja će izvući čitavu planetu iz problema kojima se ne vidi kraj, a za riješavanje uzroka je možda i prekasno.

The Global Challenges Prize 2017 će biti dodijeljena onom pojedincu ili grupi, univerzitetu, kompaniji ili udruženju koje može da posluje bilo gdje na svijetu, a koje predloži najbolje alternativno rješenje za model državnog uređenja, bilo da taj predlog bude nešto poput „popravnog ispita“ za već postojeće i poznate ili kao potpuno nova reforma cjelokupnih nama do sada poznatih državnih uređenja.

Novi model morao bi da bude jasan i jasno definiše probleme i ukaže u kojoj sferi uređenja bi morale da se naprave promjene i koje, a neke na koje već sama fondacija ukazuje su – klimatske promjene, prenaseljenost i povećanje broja stanovnika u određenim dijelovima svijeta , problem siromaštva i slični!

30. septembar je krajnji rok za prijavljivanje prijedloga, nakon čega će se spisak najboljih ideja pojaviti na sajtu fondacije, a prijedlozi će biti uključeni u dalju implementaciju, uz obaveznu novčanu nadoknadu za najbolju ideju!

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: