Objavljeno: 16.08.2014 u 0:01 | Hrana i piće, Lifestyle, Video | Komentara:

SUPER TRIK: Umutite jaje dok je još u ljusci! (VIDEO)

Pred vama je još jedan super kulinarski trik za koji sigurno nikada ranije niste čuli…Da li vam je kada na pamet pala ideja kako bi to izgledalo kada bi umutili jaje prije nego što ga razbijete? Evo vam odgovora a i sami možete probati…

Potrebno je da jaje stavite u rukav od majice ili dukserice, vežete ga dobro žicom sa obje strane i vrtite tako da poslije svakih nekoliko krugova napravite kratku pauzu. Krug prekidate snažnim zatezanjem rukava i to je ujedno i najvažniji dio ovog trika.

Umjesto majice, možete koristiti i nogavicu od helanki.

Ukoliko niste sigurni da je jaje dovoljno umućeno, stavite ga ispod lampe. Umućeno jaje neće dozvoliti nikakav prodor svjetlosti.

Kada tako umutite jaje, stavite ga u vodu i skuvajte. Imajte u vidu da je jaje ovim mućenjem oslabljeno, te ne dozvolite da voda u potpunosti provri. Prije toga, isključite ringlu i ostavite da odstoji u vodi 15 minuta. Nakon toga, stavite jaja u hladnu vodu i poslužite ih.

Prijatno!

Izvor: pressonline.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: