Objavljeno: 30.05.2018 u 11:57 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

STRAŠNA OLUJA U NJEMAČKOJ, PRIJETI TORNADO Voda ruši zgrade, nosi ljude po ulicama, pogledajte snimke

U utorak poslijepodne zapad Njemačke je pogodila strašna oluja. Najgore je bilo u gradu Wuppertalu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

njemacka2

Snimke s tog područja prikazuju kaos koji je nastao na ulicama. Obilna kiša potopila je ulice i pretvorila ih u rijeke koje su nosile sve pred sobom, pa čak i ljude.

Kako javlja Bild, jaka kiša i bujice srušile su čak i krovove nekih kuća i benzinskih postaja, uništeno je na desetke automobila, a ljudi su ostali zarobljeni u trgovačkim centrima. Urušile su se i prostorije studentskog doma u Wuppertalu, ali na sreću nije bilo ozlijeđenih.

Oko 15.55 sati došlo je do urušavanja krova benzinske postaje u Wuppertalu. Na benzinskoj je bilo parkirano 14 automobila, javlja Bild. Jedan vozač u zadnji je tren uspio pobjeći iz vozila i lakše je ozlijeđen.

“Cijeli grad je pod vodom”, kazao je glasnogovornik njemačke meteorološke službe. Prema njegovoj procjeni, na području Wuppertala palo je više od 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Za sada nema informacija o žrtvama, ali ima podataka o nekoliko lakše ozlijeđenih osoba.

Bild javlja da je jako nevrijeme pogodilo i Düsseldorf, gdje je padala tuča. Poplavljene su brojne kuće, promet je paraliziran, otkazani su i neki letovi. Meteorolozi su izdali i upozorenje za tornado.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: