Objavljeno: 15.05.2018 u 11:17 | Slike, Video, Zanimljivosti | Komentara:

STOTINE DJEVOJAKA TJERA NA ORGIJE: Turčin vodi bizaran kult, a njegove glavne žrtve su NAJLJEPŠE DJEVOJKE U TURSKOJ

Turski televizijski propovjednik Adnan Oktar (62), poznat i pod pseudonimom Harun Jahja, vođa je jednog od najzloglasnijih kultova u Turskoj. Okružen je stotinama mladih žena kojima je, mnogi tvrde, isprao mozak.

Adnan-Oktar2-640x361

Oktar je inače turski pisac, ekscentrični i uticajni televizijski propovednik, koji teološke rasprave uvijek zasladi gostovanjem atraktivnih, mladih sljedbenica.

Prema dosadašnjim medijskim napisima, žene koje su u njegovom društvu uvijek moraju biti odjevene prema njegovim uputstvima. Ona su uvijek besprekorno dotjerane i obučene po posljednjoj modi, piše.

Teza koju on voli da propovijeda jeste da su žene stvorene kako bi bile lijepe i voljene.

Sjedište svog kulta smjestio je u luksuznoj vili na tri sprata. Vila se nalazi na imanju na jednom od najlepših dijelova Bosfora. Naravno, njega, djevojke i imanje čuvaju naoružani, nabildovani tjelohranitelji.

Oktarovu svitu čini oko 300 osoba, a riječ je u najvećem djelu o mladim i zgodnim djevojkama, koje on naziva mačkicama. Kult slijedi i nekoliko mladića, ali oni čine doslovno manjinu.

On svoje pratioce naziva “dobrim prijateljima”, međutim smatra se da ih on iskorišćava se*sualno i finansijski.

Neke djevojke koje su uspjele da napuste ovaj kult tvrdile su kako su bile prisiljene da učestvuju u orgijama, a kada su Oktaru rekle da žele da se vrate kući, on ih je, navodno, ucjenjivao snimcima orgija i prijetio da će ih javno osramotiti.

Sve djevojke u kultu moraju da ga oslovljavaju sa “gospodaru”, a on ih sluša dok same raspravljaju o tome zašto je teorija evolucije pogrešna.

Iako Oktar sebe voli da naziva feministom, djevojke koje su uspele da pobjegnu najčešće ga nazivaju “običnom svinjom”.

– Uspjela sam da pobjegnem iz tog ludačkog kulta. Nadam se da će još djevojaka uspeti u tome i da neće svoje najbolje godine života potrošiti s njim – izjavila je jedna od djevojaka koja iz straha nije željela da otkrije svoj identitet.

Teorije zavjera

Adnan Oktar svoj je kult pokrenuo ‘80-ih, kada je vodio žestoke rasprave protiv evolucije i komunizma propovedajući islamski kreacionizam.

On je 1990. godine osnovao organizaciju Zadužbina za naučna istraživanja koja je krajem 1990-ih počela da sprovodi kampanju protiv evolucije i darvinizma.

Hiljade besplatnih primjeraka Oktarove knjige „Obmane evolucije“ i druge brošure su distribuirane širom Turske. Od tada redovno objavljuje članke protiv teorije evolucije, a jedan od njih je čak objavljen u “Tajmu”.

Adnan-Oktar

Uspjeo je u tome da izdejstvuje i zabranu mnogih naučnih sajtova u Turskoj , među kojima je i stranica čuvenog Ričarda Dokinsa.

Takođe je objavlivao i članke i knjige sa antisemitskim stavovima i propovjednik je brojnih teorija zavjera o vezi Jevreja i tajnih organizacija, a takođe je tvrdio i da je Velika Britanija dovela Hitlera na vlast.

Mnoge knjige objavljuje i pod pseudonimom Harun Jahja.

Zatvor i optužbe

Tokom 2008. Oktar je osuđen na tri godine zatvora zbog stvaranja ilegalne organizacije kako bi iz nje izvukao ličnu korist, a na sudu je dokazano kako je tajno snimao se*sualne odnose sa svojim sljedbenicama i tim se snimcima koristio kako bi ih ucjenjivao.

Nedavno je protiv njega zatražena i zabrana prilaza i optužio ga je otac dvije njegove sljedbenice koji tvrdi da ih je Oktar držao protiv njihove volje u svojoj vili, piše “HurijetDejliNjuz”.

Elvan Kočak, koji živi u Austriji, rekao je da nije mjesecima znao šta je sa njegovim ćerkama, dok ih nije vidio na televiziji u Oktarovom šou programu.

Ovo je samo jedna u nizu sličnih optužbi protiv Oktara.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: