Objavljeno: 01.07.2016 u 10:14 | Bizarno, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Stolica na zidu? Nije riječ o šali, ovo je NAJSTRAŠNIJA SCENA koju ćete danas vidjeti

Tomas Babsi je 1702. godine osuđen i obješen zbog toga što je ubio svog tasta u Sjevernom Jorkširu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

stolica-smrti

 

Njegova posljednja želja je bila da se na putu do vješala svrate u njegovu omiljenu kafanu kako bi pojeo svoj posljednji obrok. Kada je ušao u pab, Babsi je navodno prokleo stolicu na kojoj je stalno sjedio – svako osim njega ko se usudi da sjedne na ovu stolicu uskoro će umrijeti.

Priča je postala kafanska legenda, a lokalni pijanci su uskoro iskušavali jedan drugog da pokažu hrabrost i sjednu na “stolicu smrti”, piše portal Allday.com.

Poneko se i odvažio da ospori prokletstvo. Tokom Drugog svjetskog rata, u mjesto su dolazili vojnici koji nisu mnogo marili za upozorenja lokalaca o prokletstvu. Međutim, vojnici koji bi sjeli na stolicu u kafani, nisu se vraćali sa bojišta, a legenda kaže da je svako ko je sjeo na stolicu umro ubrzo poslije… čak i spremačica koja se, dok je čistila, saplela i slučajno sjela.

Stolica se danas nalazi u lokalnom muzeju. Kako bi se prokletstvo spriječilo, okačena je na zid tako da niko nikada više ne može da sjedne na nju i nastrada.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: