Objavljeno: 13.10.2014 u 16:33 | Ostalo, Video | Komentara:

Stavio je dva pauka u staklenu teglu, a onda se dogodila scena kao iz horror filmova!

U video klipu se vide dva pauka zarobljena u staklenoj tegli kako odmjeravaju jedan drugog. Tada jedan od njih kreće ka protivniku, ali ga takmac odmah hvata. Ono što se dogodilo u nastavku je zaista nevjerovatno…

Napadnuti pauk reaguje tako što ispušta armiju od 12 malih paukova. Britanski “Indipendent” piše da bi ovo mogao da bude jedan od najsloženijih vidova samoodbrane u životinjskom carstvu.

Video koji izaziva zgražanje na sajt “Njuzfler” postavio je izvijesni Metju Dankan, opisan kao ljubitelj prirode iz Kalifornije, koji je pauka koji je “eksplodirao” ubacio u teglu kao hranu za pauka kojeg čuva kao kućnog ljubimca.

- Uhvatio sam oba pauka u svojoj kući i nisam imao pojma da je jedan od njih imao tonu bebica na leđima. Tako da mi je drago što sam ga uhvatio i njime nahranio drugog jer bi inače imao 20-30 paukova raštrkanih po kući. Volio bih da znam koje su ovo vrste paukova – napisao je Dankan.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: