Objavljeno: 19.06.2016 u 10:58 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

STAROJ GOSPOĐI U DVORIŠTE UŠLO 6 MLADIĆA, a kad je vidjela šta su učinili, suze su samo krenule…

Invalidnim osobama posebno je teško održavati dvorište, piše Little Things. Plaćanje profesionalcima je skupo, i ljudi poput Sylvie Murray si to ne mogu priuštiti. Starici je bilo neugodno zbog zapuštenog dvorišta oko njene kuće u Tonawandi, država New York.

radna-akcija

Čak joj je bilo teško izvoditi svog malog psa u šetnju, i jedva da je dobivala išta sunčeve svjetlosti kroz prozore zbog narasle trave i raširenih grana.

Neočekivana pomoć

Srećom, sada je sve to prošlost zahvaljujući šestorici dobrih mladića iz lokalne organizacije izviđača koji su se dobrovoljno javili nakon što je njena prijateljica objavila molbu za pomoć na Facebooku, kako bi doveli u red dvorište stare gospođe.

Mladićima nije smetao znoj, niti teški rad dok su kosili, sjekli, grabljali i uklanjali nered iz dvorišta.

Murray je bila razumljivo oduševljena i nije mogla vjerovati kada su joj ponudili pomoć. Oči su joj se ispunile suzama zahvalnosti dok ih je promatrala kako joj transformiraju dvorište.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: