Objavljeno: 14.07.2016 u 10:24 | Bizarno, Hrana i piće, Lifestyle, Video | Komentara:

SNIMAK KOJI JE UZDRMAO SVIJET: Mislite da kupujete MESO ZA ŠNICLE? Evo šta nam PODMEĆU

Ako ste ekstremni ljubitelji mesa, sada ćete se razočarati. Ipak, pored svih spekulacije u medijima, nije kao da niste upućeni u kvalitet mesa koji nam se prodaje na tržištu, ali ovaj snimak je i te kako privukao pažnju javnosti.

meso-snicla

Više ne možete da sudite o kvalitetu šnicle samo po ukusu. Zahvaljujući čovjeku u snimku u nastavku, imamo priliku da saznamo šta su frankenšnicle.

Naime, trik koji pojedini mesari koriste kako bi više zaradili jeste da ostatke odrezaka slijepe zajedno sa transglutaminom, koji je u industriji poznat kao ljepak za meso, a rezultat izgleda kao šnicla. Ovaj proces nije nužno štetan i nezdrav, ali prevara je u tome što mušterije plaćaju punu cijenu za spojene ostatke mesa.

Ponekad je ovaj spoj toliko vješto napravljen da se razlika u odnosu na autentičnu šniclu ni neprimjećuje, ali prevara je prevara.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: