Objavljeno: 29.03.2014 u 17:35 | Video | Komentara:

Slomila se: Žena (40) je po prvi puta u svom životu čula zvuk

Joanne Milne iz Engleske boluje od Usherova sindroma i rodila se gluha. Ugradila je slušne implantante koji su joj omogućili da čuje po prvi puta u životu

YouTube korisnik Tremayne Crossley objavio je u srijedu video koji pokazuje njegovu gluhu prijateljicu koja po prvi puta u životu čuje.

Joanne Milne (39) iz Gatesheada u Engleskoj boluje od Usherova sindroma i rodila se gluha. Ugradila je slušne implantante koji su joj omogućili da čuje zvukove po prvi puta u životu. Video, koji je u četvrtak postao viralan, navodno pokazuje točan trenutak kad su ti implantanti uključeni, piše Business Insider.

Razumljivo, ženu su preplavile emocije, te se slomila u suzama dok je uživala slušajući nešto što većina ljudi uzima zdravo za gotovo – kako zvuče dani u tjednu.

- Ostala sam bez riječi. Kad su upalili implantante, to je bilo najemotivnije iskustvo u mom životu i još uvijek sam u šoku – rekla je Joanne za Journal i dodala: ‘Prvi dan svi su mi zvučali robotski i trebala sam naučiti prepoznati što su ti zvukovi, istovremeno stvarajući knjižnicu zvukova u svom mozgu.’

‘Ne mogu prestati plakati’

- Slušajući stvari po prvi puta je tako emotivno. Od običnog zvuka prekidača svjetla pa sve do zvuka vode. Ne mogu prestati plakati i već vidim koliko će mi ovo promijeniti život – kazala je Joanne.

Izvor: www.24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: