Objavljeno: 11.05.2016 u 13:18 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

SKANDAL NA EUROSONGU: Desila se velika namještaljka?!

Pravila o glasanju na Eurosongu ove su godine stroža nego ikada, međutim iako su članovi žirija svake od 42 zemlje dobile jasna uputstva o dozvoljenim i nedozvoljenim aktivnostima, već nekoliko sati nakon generalne probe prve polufinalne večeri članovi ruskog žirija uspjeli su se naći u centru ozbiljnog skandala, piše Kurir.

eurovizija

Na Youtubeu je procurio snimak članova ruskog žirija koji gledaju nastupe holandskih i armenijskih predstavnika, a u razgovoru potom neko od njih navodi kako su Holandiji dali sedam bodova. U videu se jasno vidi da su ruski članovi žirija prekršili čitav niz strogih pravila: nisu smjeli da se smiju tokom bodovanja, apsolutno je zabranjeno informacije o glasanju objaviti u javnosti, a ne smije se snimati ni ekran.

eurovizija-druga

Snimak je, povrh svega, u startu emitovan na platformi koja omogućava praćenje programa uživo, a nije poznato kome su to Rusi live omogućili gledanje probe.

Reakcija organizatora za sada nije poznata, ali u kuloarima se očekuju stroge kazne. Budući da će ove godine odvojeno glasati žiri i publika svake pojedine zemlje, nagađa se da će, uz eventualnu novčanu kaznu, biti zatražena i smjena svih članova ruskog žirija.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: