Objavljeno: 31.05.2017 u 11:04 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Rodila je trojke i primjetila nešto sumnjivo: Par dana kasnije, ljekari su primjetili ČUDNU STVAR na njihovim glavama

Majk i Ejmi Hauard iz Njujorka dobili su identične trojke, dječake po imenu Hanter, Džekson i Kejden. Međutim, odmah po rođenju su ljekari primjetili da nešto nije kako treba.

trojke-blizanci

Naime, bebe su rođene sa rijetkim genetskim poremećajem po imenu kraniosinostoza, zbog koga im se prerano zatvaraju šavovi između kostiju lobanje. Zbog toga se djeca sa ovim stanjem često rađaju sa nepravilno oblikovanom glavom, što može da izazove sljepilo i slabu mentalnu razvijenost.

Ejmi je ovo bio prvi porođaj pa nije bila sigurna da li ima razloga za paniku. Međutim, čim je ugledala bebe, pretpostavila je da nešto nije u redu. Ljekari su odmah dijagnostikovali i šta, i zato su bebice dobile male kacige kako bi im lobanja ostala na mjestu. Uskoro im je zakazana i operacija kojom su se uklonile male kosti sa lobanje kako bi glava rasla i normalno se razvijala.

- Bilo je teško i bila sam strašno uplašena kada su mi odveli djecu – kaže Ejmi. A na svu sreću, razloga za strah i paniku nije bilo, jer je operacija prošla kako treba. Još malo će nositi kacige, ali stanje im se gotovo sasvim poboljšalo, i za par mjeseci glavice će im izgledati kao da se ništa nije ni dogodilo.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: