Objavljeno: 23.06.2016 u 19:00 | Bizarno, Ostalo, Slike, Video | Komentara:

Primio sam JEZIVU poruku koja je mom ocu spasila život (FOTO/VIDEO)

Ispovijest momka koji je uz pomoć misterioznog događaja uspjeo da spasi ocu život opsjeda internet.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Događaj o kome ću vam sada govoriti desio se juče oko 7:30. I dalje sam potresen i nemam nikakvo logično objašnjenje za to što se dogodilo.

Prvo moram da napomenem da moj otac ne voli da šalje poruke, a kada to i uradi, to su kratke poruke od svega par riječi, i nikada ne stavlja interpunkcijske znakove.

Juče sam sjedio u dnevnoj sobi i igrao Xbox kada mi je stigla poruka od oca.

“Danijele, ovdje tvoj otac. Treba mi pomoć”.

Ta poruka me nije zabrinula jer nisam smatrao da se radi o nečemu ozbiljnom. Pretpostavio sam da želi da mu pomognem oko automobila ili nečeg sličnog.

Pozvao sam ga, ali nije se javljao. Nakon što sam ga zvao pet, šest puta, počeo sam da brinem. Poslao sam mu poruku i pitao ga zašto ne odgovara. Odmah mi je odgovorio.

“Ne mogu da razgovaram. Dođi kod mene”.

Brzo sam se obuo i sjeo u kola, krenuvši ka njegovoj kući.

Stigao sam poslije desetak minuta, otključao bravu i ušao u kuću. Sve je djelovalo u redu, osim što nikako nisamo mogao da ga nađem.

Nakon što sam pretražio donji sprat, spustio sam se u podrum.

Čim sam otvorio vrata koja su vodila niz podrum, vidio sam oca kako leži licem okrenut ka podu, u dnu stepeništa.

mracna-tajna

Sjećam se da sam strčao do njega i okrenuo ga na leđa. Bio je blijed i nije disao. Djelovao je kao naslikan. Zatim je počeo da se trese. Sjetio sam se da mi je prijatelj marinac pričao da u slučaju takvih napada pacijentu treba postaviti noge da budu više od ostatka tijela. Zgrabio sam mu noge i digao ih na stepenice, a zatim pozvao Hitnu pomoć, koja je stigla nakon desetak minuta.

Ispostavilo se da mu je pritisak drastično pao, zbog čega se onesvjestio i pao niz stepenice, a zatim je imao napad. Nisu mogli da mi kažu šta mu je prouzrokovalo napad, a snimke sa sigurnosne kamere sam predao policiji.

Sada slijedi jezivi dio

Kada je moj otac došao sebi i kada je bila dozvoljena posjeta, objasnio sam mu šta mu se dogodilo, i prepričao mu poruke koje mi je poslao. Rekao je da ih se ne sjeća. Zamolio me je i da mu donesem par sitnica od kuće, a tamo nikako nisam mogao da pronađem njegov mobilni telefon. Na kraju sam ga našao u njegovim kolima koja su bila parkirana u garaži u podrumu.

Želio sam da provjerim da li umišljam da mi je poslao poruke, pa sam pregledao i našao poruke koje mi je poslao.

Ispostavilo se da nisam lijepo pročitao njegovu posljednju poruku. Nije pisalo “Treba mi pomoć”, već “Treba MU pomoć”.

Uplašio sam se i otrčao gore iz podruma. Pokupio sam stvari koje mi je otac tražio i krenuo ka bolnici.

Pogledajte cijeli snimak sa sigurnosne kamere:

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: