Objavljeno: 22.04.2014 u 14:31 | Video | Komentara:

Pravi živi transformersi! Američka vojska oprema se letećim kamionima

Koncem 2010., ministarstvo obrane SAD-a dodijelilo je ugovore za leteće automobile Lockheed Martinu i AAI-ju. I dok čekamo prve leteće Humveeje, malena kompanija Advanced Tactics Inc. iz El Segunda predstavila je svoj prvi vojni leteći kamion.

Iza imena Black Knight Transformer stoji vozilo prilično rudimentarnog izgleda i dojmljivih performansi. Ovaj kamion koji ne izgleda kao nijedan kamion koji smo dosad vidjeli sposoban je vertikalno uzletjeti i sletjeti te se podići do visine od 3.000 metara.

Pritom će ponijeti tereta i do 2.000 kilograma, a najveća mu je prednost ta što po regularnim prometnicama može postići brzinu od 112 km/h.

Ovo čudo bi navodno trebalo nuditi i opciju daljinskog upravljanja, baš poput makete čiji performans možete vidjeti u nastavku.

Izvor: www.tportal.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: