Objavljeno: 17.12.2016 u 11:50 | Bizarno, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Pratio dvije nedelje lopova koji mu je ukrao telefon, a onda saznao nešto što mu je SLEDILO KRV U ŽILAMA

Holanđanin Entoni van den Mer snimio je film ‘Pronađi moj telefon’ koji je bio njegov diplomski rad na katedri za režiju jedne holandske akademije. Entonijev diplomski film postao je hit na internetu. Mladić je naime ostavio svoj telefon na stanici gdje ga je ukrao čovjek koga je Entoni potom, pomoću aplikacije protiv krađe, pratio dvije nedelje.

kradja-moba

Entoni je prvo pratio lokacije na kojima se lopov nalazio, da bi zatim, kada je ubacio drugu karticu i počeo da ubacuje svoje kontakte mogao da prati njegove pozive, poruke, čak i da prima video snimke ili audio. Ubrzo je sazano da je lopov egipatskog porijekla, Arapin, da je veoma religiozan i da se moli svakog petka.

Entoni je saznao da je Arapin kontaktirao prostitutke, a sa dvije djevojke se nalazio. Pratio je njihove sastanke i otkrio je da su žene, koje su u telefonu bile upisane pod imenima Mis Rusije i Klaudija, zapravo narkomanke na heroinu. Zatim je posumnjao da je Arapin vjerovatno diler droge, ali ubrzo je promijenio mišljenje.

Čovjek je u razgovorima koje je Entoni prisluškivao govorio kako se brine o ovim ženama i kako je dobar čovjek, često je spavao u skloništima i dugo je boravio na ulici, svakog petka se molio bogu da mu usliši želje. Entoniju je bilo žao čovjeka, pomišljao je da bi mogao da mu pomogne. Zbog toga je odlučio da mu uplati kredit, ali ubrzo nakon toga signal se izgubio. Entoni više nije mogao da prima video ili audio materijal. Uspjeo je da opet uspostavi praćenje lokacije i odlučio je da ode na mjesto sa kojeg je dolazio signal.

kradja-telefona

Kada je stigao, čovjek koga je snimao je izašao iz skloništa i Entoni je tada shvatio da se prevario. Mladić je mislio da je upoznao lopova mekog srca, ali čovjek je izgledao agresivno, svuda se osjećao miris marihuane, bio je siguran da ima posla sa pravim kriminalcem, dilerom. Napravili su kontakt očima, mladić se uplašio i pobjegao.

Još nekoliko dana je imao signal, a onda je prekinut.

Film je postao hit na internetu zbog mogućnosti koje Entonijev telefon ima i zanimljive priče koju je napravio. On je uspješno pratio lopova dvije nedelje, telefon je slikao okruženje, snimao audio i prikazivao mladiću sve poruke koje je korisnik primao.

Ovim eksperimentom sam želio da vidim koliko možeš nekoga da upoznaš ako imaš pristup njegovom telefonu – rekao je Entoni.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: