Objavljeno: 18.06.2014 u 13:03 | Video | Komentara:

Potez Coca-Cole o kojem priča svijet (VIDEO)

Coca-Cola je često na meti kritika zbog navodno nezdravih sastojaka svojih pića, ali kada je riječ o marketingu i promociji, teško da im ima ravnih.

coca-cola-hello-happines

Ovaj potez Coca-Cole oduševio je cijeli svijet, a zašto možete pogledati u priloženom videu.

Hello Happiness of Coca Cola (Coca-Colin poziv sreće) je naziv dirljive reklame, zapravo je riječ o kombinaciji sa kratkim dokumentarcem, o siromašnim radnicima sa jugoistoka Azije koji dolaze u Ujedinjene Arapske Emirate u potrazi za zaradom.

Oni pričaju o tome kako im je glavna želja omogućiti kakav-takav pristojan život porodicama u njihovim zemljama, o tome da naporno rade kako bi svojoj djeci omogućili školovanje…

Ipak, ne zarade mnogo. Oko 6 dolara dnevno i štede svaki cent kako bi ga mogli poslati u domovinu. A velika im je želja da se, barem telefonom, čuju sa svojim najbližim. Cijena poziva je velika prepreka… minut razgovora košta oko 0,91 dolara.

Coca-Cola je zato napravila specijalno dizajnirane govornice u kojima kao žetoni služe čepovi sa boca spomenutog napitka. Jedan žeton – jedan minut razgovora.

Kako sve izgleda, možete pogledati u videu!

 

Izvor: kolektiv.me

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: