Objavljeno: 31.08.2014 u 12:16 | Ostalo, Video | Komentara:

Pogledajte kako se lovac na zmije golim rukama bori protiv pitona! (VIDEO)

Kada naiđeš na ogromnog pitona i sam si, postoji opasnost. Može te ugristi, a ako je uhvatiš na pogrešan način, može se omotati oko tebe i ubiti te. 

Ruben Ramirez (41) je lovac na zmije i njegova misija je da ulovi što više pitona na području nacionalnog parka u Floritidi. Prije 14 godina uprava parka je objavila da su se nastanile velike kolonije pitona koje prave ogromnu štetu.

Rubenov zadatak je da pronađe pitone i ukloni ih, tako da četiri puta nedeljno dolazi u nacionalni park. Neki završe na eutanaziji, dok druge Ruben odnosi u svoj edukativni centar.

“Kada naiđeš na ogromnog pitona i sam si, postoji opasnost. Može te ugristi, a ako je uhvatiš na pogrešan način, može se omotati oko tebe i ubiti te. Volim borbu sa zmijom, analiziranje, kada će napasti, šta misli… Čovjek protiv zvijeri”, opisuje Ruben svoju svakodnevnicu.

Izvor: medio.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: