Objavljeno: 27.09.2017 u 21:29 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Pećinu digli u zrak, a onda je iz nje izašla gigantska anakonda

Ogromna anakonda dugačka više od 10 metara i teška 400 kilograma otkrivena je na gradilištu na sjeveru Brazila. Pronašli su je građevinski radnici nakon eksplozije u pećini u federalnoj državi Pará. Na snimci se vidi da je anakonda privezana za kran.

Mnogi korisnici društvenih mreža kritizirali su radnike zbog toga što su vezali zmiju i očigledno je ubili, umjesto da su je ostavili u njezinom prirodnom staništu.

Međutim, nije otkriveno jesu li zaista ubili zmiju jer ništa nisu priznali. Procurile su informacije da su je satima tukli do smrti.

- Nisam siguran je li riječ o pravoj zmiji, ali ako je, onda je stvarno šteta što su je ubili. Tako velika zmija vjerojatno je imala dug životni vijek, pa je prava šteta što je ubijena – napisao je jedan korisnik.

Svjetski rekord najveće zmije trenutno drži Medusa, zmija iz američkog Kansas Cityja, koja je duža od 7 metara.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: