Objavljeno: 13.06.2017 u 20:00 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Ovu ovcu nisu šišali 6 godina i na sebi je imala preko 40 kila vune zbog koje nije mogla hodati! Pogledajte šta se desilo kada su je NAPOKON OŠIŠALI!

Šišanje ovaca nužni je zahvat u uzgoju ovih domaćih životinja, a kojeg obavljamo ručnim makazama ili električnom mašinicom. Svaka ovca jednom godišnje mora proći kroz ruke šišača. Međutim, u nastavku ćete moći vidjeti kako izgleda ovca koju vlasnici nisu šišali čak šest godina!

Nakon što su dobili nekoliko prijava o zapuštenoj ovci na granici Canberre i Novog Walesa, časnici Kraljevskog društva koje se bori protiv okrutnosti prema životinjama otišli su da vide o čemu se radi. Tamo su naišli na ovcu koja je na sebi imala preko 40 kilograma vune zbog koje se uopšte nije mogla kretati.

Prvak u šišanju ovaca, Ian Elkins uzeo je stvar u svoje ruke i siromašnoj ovci pružio prijeko potrebno šišanje, te joj je na taj način spasio život.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Izvor: http://ludodobola.com/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: