Objavljeno: 23.08.2017 u 7:46 | IT / Tech, Video | Komentara:

Ovo su mobiteli sa najviše zračenja: Provjerite odmah da li se vaš mobitel nalazi na listi

Svjesni ste da mnogi aparati štetno zrače, tako i mobiteli. Znamo da ne možete bez njih, ali barem ih možete isključiti kada spavate i ne držati ih stalno u džepovima. Štetno zrače i mogu izazvati rak.

Najviše zrače kada zovete nekoga i dok čekate da se taj neko javi. Zato ih tada udaljite od uha, pa tek kad se neko javi približite.

Osim telefona, naravno da zrače još i kompjuteri i televizori, zato ih gasite barem kada spavate. Bilo bi dobro da ih s vremena ne vrijeme isključite iz struje.

Većina vas sigurno ima i mikrovalnu, a niste svjensi da ona uništava sve vrijednosti u hrani i zrači. Njeno zračenje izaziva rak. Imajte to na umu. Mikrovalna vam nije toliko neophodna.

Ovih dana sve više djece koristi telefone i to često. Obratite pažnju na to, jer može još gore uticati na njih. Neka uživaju u djetinjstvu, pa sjetite se naših djetinjstava..

Igrali smo se napolju, družili, bili u prirodi, nismo bili robovi tehnologije barem dok smo bili djeca. U ovom videu je prikazano kojih 20 mobitela najviše zrači:

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: