Objavljeno: 10.10.2014 u 7:36 | Auto & Moto, Video | Komentara:

Ovakve divljake za volanom još niste vidjeli

‘Hoonage’, odnosno, u slobodnom prijevodu, vandalizam za upravljačem svojevrstan je trend u automobilizmu koji iz dana u dan uzima sve više maha.

U osnovi je riječ o upravljanju motoriziranim vozilom na stilski što efektniji način. To znači da bravure najčešće, između ostalog, uključuju driftanje, spaljivanje guma, ‘krafne’ te duže i kraće letove preko prepreka.

Na ovu disciplinu, iz razumnih razloga, zakonodavci ne gledaju blagonaklono, a pojedine zemlje poput Australije idu tako daleko da čak i plijene vozila na prve naznake automobilskog divljaštva.

Kako sve navedeno izgleda na jednom mjestu u vjerojatno najžešćoj kompilaciji ove vrste koju smo ikad vidjeli, i sami možete pogledati u nastavku.

I, naravno, isto ne pokušavajte izvesti sami.

Izvor: www.tportal.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: