Objavljeno: 11.07.2016 u 10:58 | Lifestyle, Slike, Video | Komentara:

Ovako se nekada ljetovalo u bivšoj Jugoslaviji (FOTO/VIDEO)

Kako je nekad izgledao odmor u bivšoj SFRJ danas možemo samo čuti iz priča onih koji su tih godina ljetovali i zimovali u bivoj Jugi.

juga-ljetovanje (1)

Situacija danas nije kao nekad i odmor za cijelu porodicu nije baš mačji kašalj za prosječan džep, prenosi Index.hr.

Zanimljivo je i to da ni ideja ljetnjeg hedonizma nije bila sveprisutna sve do šezdesetih, kada je vlast motivisala radni svijet da se malo aktivira, uzme odmor i provede ga na moru.

juga-ljetovanje (2)

I dok su nam strane destinacije bile i ostale nedostižne, domaće su se tih šezdesetih počele upoređivati s Kanom, Sen Tropeom i Monte Karlom.

I dok bi se dio mladih u vrijeme ljetnjih dana uputio na omladinske radne akcije, država bi djecu roditelja slabijeg imovinskog stanja slala na more.

I jedna britanska porodica ljetovala je u SFRJ davne 1978. godine.

Njihov snimak sa 8-milimetarske kamere objavljen je na YouTubeu. Turisti iz Britanije su kasnih sedamdesetih proputovali tadašnje jugoslovenske bisere Jadrana – Dubrovnik, Kotor, Neum, Ploče.

Evo kako je to izgledalo iz njihovog ugla:

Pogledajte i ovu zanimljivu fotogaleriju:

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: