Objavljeno: 27.05.2014 u 7:41 | Video | Komentara:

Ovako ljudi reaguju kada žena zlostavlja muškarca: Šta biste vi učinili?

Ekipa koja stoji iza inicijative “ManKind” odlučila je napraviti eksperiment u sklopu svoje kampanje pod nazivom “Violence Is Violence”. Snimili su video koji će mnoge natjerati na razmišljanje.

Mladi par (u stvarnosti dvoje glumaca) započeo je žustru svađu u jednom londonskom parku i stvari su izmakle kontroli. Mladić je tada poče fizički zlostavljati svoju “djevojku”. Slučajni promatrači odmah su primijetili što se događa i pokušali nešto poduzeti, a neku su zaprijetili da će pozvati policiju.

Tada se situacija promijenila. Glumci su odigrali isti scenarij, ali zamijenili uloge žrtve i zlostavljača. Djevojka je počela zlostavljati mladića, a ovaj put prolaznici nisu reagirali jednako kao u prvom slučaju.

Umjesto na pomoć, prizor mladića kojeg tuče djevojka naišao je na podsmjeh.

Izvor: www.index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: