Objavljeno: 26.06.2017 u 10:57 | Slike, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Ovaj grad duhova je 6 puta veći od Njujorka, a niko za njega nije čuo (FOTO+VIDEO)

Ovaj misteriozni grad nalazi se u Burmi, odnosno Mjanmaru, ali većina ‘zapadnog svijeta’ nikada nije čuo za njega, što je čudno budući da je šest puta veći od Njujorka.

Foto: Wikimeida/DiverDave

Foto: Wikimeida/DiverDave

Ova mala država u jugoistočnoj Aziji ima jedan od najstrožih vojničkih režima na svijetu. U njoj nikada nije dozvoljeno demokratiji da se razvija, iako su njeni stanovnici željni političkih promjena.

Kao još jednu u nizu radikalnih mjera ovog režima, vlasti su odlučile da presele prestonicu Burme, čime je definitivno postala van domašaja zapadnog svijeta, što može biti začuđujuće jer su milijarde dolara utrošene za njegovu izgradnju.

Foto: Wikimeida/Sarah Tallinn

Foto: Wikimeida/Sarah Tallinn

Grad Nejpjido napravljen je da u njemu živi oko milion ljudi, ali metropola je sve vrijeme praktično sasvim prazna. Tokom prosječnog radnog dana svega nekoliko vladinih radnika se mogu vidjeti na ulicama grada. Maltene da uopšte nema stanovnika koji u njemu žive, što cijelu priču oko ovog mjesta čini još bizarnijom.

Nastavak na sljedećoj strani…

Sljedeća stranica

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: