Objavljeno: 03.12.2016 u 11:23 | Slike, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Ova žena rođena je BEZ VAG*NE. I njen život izgleda ovako (VIDEO)

Mlada žena rođena bez va*ine je otkrila kako je živjeti sa tim stanjem i kako će se izboriti sa problemom osnivanja porodice.

djevojka-bez-vagine (3)

Devon Merk je sa samo 12 godina otkrila da nema va*inu. Ljekari su joj saopštili da ima Majer-Rokitanski-Kaster-Hauser sindrom, odnosno da nema vaginalni kanal, ni grlić materice, a da joj je sama materica loše formirana.

Hirurzi su uspjeli da joj omoguće da ima normalan se*s i sa vodi normalan život formiranjem vještačke va*ine od kože sa njene zadnjice.

Sada Devon i njen suprug Trent žive u Džordžiji i nadaju se da će moći da zasnuju porodicu uz pomoć surogat majke.

- Ja nisam drugačija, samo umjesto potpuno funkcionalne vagine imam vještačku. Godinama su me matretirali i nazivali “dječakom” i “nakazom”. Momci su me odmah ostavljali kada bi saznali da ne mogu da imam se*s. Kada sam upoznala mog supruga život mi se promijenio. Nedavno sam otkrila da imam oba jajnika i nadamo se da ćemo imati svoje biološko dijete. Sve što sam prošla me je učinilo jačom i mislim da ću biti sjajna majka – rekla je ona.

Devon je imala veoma teško djetinjstvo, a sve je počelo kada je sa 12 godina dobijala užasne bolove i grčeve u stomaku. Ljekari su bili ubijeđeni da je u pitanju početak menstruacije. Na kraju je specijalista utvrdio da ima poremeđaj koji pogađa jednu u 5.000 žena i uklonili su joj nefunkcionalnu matericu.

Sa 16 godina Devon je išla na operaciju kako bi joj napravili vještačku va*inu i kako bi mogla da ima se*s. Hirurzi su morali da naprave vaginalni otvor i da ga unutra popune kožom koju su uzeli sa njene zadnjice. Nekoliko mjeseci poslije toga je morala da nosi sunđer unutar vagine kako bi koža formirala vaginalni kanal.

Majka joj je velika podrška

Majka joj je velika podrška

Operacija je bila uspješna, ali Devon i dalje nije mogla da ima se*s jer se plašila šta će momci misliti o njoj. Imala je ožiljke i izgledala je drugačije.

Momak sa kojim je izgubila nevinost je dodatno produbio njene strahove jer joj je govorio da njena va*ina izgleda i miriše drugačije jer je vještačka.

Ipak, Devon je uspjela da nađe sreću sa Trentom. Njih dvoje su u braku pet godina i njihova najveća želja je sada da dobiju dijete.

Trent podržava suprugu i navodi da je veoma ponosan na nju i sve što je postigla. Zato je uvjeren da će i ovaj izazov uspješno savladati.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: