Objavljeno: 12.06.2017 u 12:46 | Auto & Moto, Video, Zanimljivosti | Komentara:

OSAM SMJEROVA: Petlja zbog koje vozači u Kini plaču od muke (VIDEO)

Novootvorena petlja na pet nivoa na autputu na periferiji grada Chongqinga, prostrane metropole u jugozapadnoj Kini, dovodi vozače do suza.

kineska-petlja

Oni se osjećaju izgubljeno u betonskom lavirintu nalik na tanjir špageta, piše agencija France Press.

Nakon osam godina izgradnje, prošle sedmice je otvorena saobraćajna petlja Huangjuewan na pet nivoa, a na najvišem “spratu” atomobilska traka lebdi na visini od 37 metara iznad zemlje.

Na petlji se nalazi najmanje 15 “izlaza” koji omogućavaju da vozila pređu s jednog nivoa na drugi, u osam smjerova, prema podacima objavljenim na zvaničnoj web stranici općine, navodi francuska agencija.

Jedan zvaničnik iz Odbora za urbanizam i izgradnju Chongqinga rekao je novinskoj agenciji Sinhua da je tako kompleksni dizajn bio potreban radi povezivanja centra grada, aerodroma i autoputa, pri čemu svaki “izlaz” na petlji vodi u drugu gradsku zonu.

Ova navigacijska “noćna mora” je zapalila internet, dodaje France Press, i prenosi poruku jednog korisnika društvene mreže Veibo koji je napisao: “Ako propustite izlaz, stići ćete u Chongqing jedan dan kasnije”.

Nasuprot njemu, drugi vozač je napisao: “Huangjuewan, legendarni most sa osam smjerova i pet spratova: prešao sam ga bez GPS-a i nisam se izgubio!”.

Izvor: radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: