Objavljeno: 10.06.2014 u 21:51 | Lifestyle, Video, Zdravlje | Komentara:

OPREZ! Saznajte kako WC školjka uništava vaše zdravlje! (VIDEO)

S dolaskom sjedećih školjaka došli su i mnogobrojni zdravstveni problemi.

Do pojave modernih zahodskih školjki, ljudi su nuždu obavljali u čučećem položaju i gotovo da nisu poznavali većinu današnjih crijevnih bolesti poput hemoroida, zatvora, raka crijeva i Kronove bolesti.

S dolaskom sjedećih školjaka došli su i mnogobrojni zdravstveni problemi.

Prema najnovijim istraživanjima, upravo je sjedeći položaj tijekom vršenja nužde odgovaran za brojne bolesti današnjice, piše Alternativa za vas.

U izraelskom časopisu Journal of Medical Sciences objavljena je studija o tome da je upravo sjedeći položaj prilikom pražnjenja crijeva kriv za visoku stopu oboljenja od: hemoroida, upale crijeva, raka debelog crijeva, bolesti zdjelice i Kronove bolesti.

Znanstvenici navode kako je klasičan način pražnjenja crijeva, sjedenje na WC školjci, neprirodan položaj koji za potiskivanje sadržaja iz crijeva zahtijeva korištenje mišića dijafragme i nepotrebno napinjanje.

U položaju čučnja dolazi do ispravljanja rektuma, što omogućuje jednostavnije i temeljitije pražnjenje crijeva, dok se vršenjem nužde u sjedećem položaju sadržaj crijeva ne može u potpunosti isprazniti. Rezultat toga je česta potreba višekratnim posjetama WC-u.

Zato sad ovi znanstvenici predlažu korištenje “stolice čučavac”.

Izvor: alternativa-za-vas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: