Objavljeno: 09.11.2017 u 12:34 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Opasnost iz dubina: Gigantski morski psi napali podmornicu

Morski psi našli su leš kita i pošteno se gozbili. U jednom trenutku pomislili su da im istraživačka podmornica predstavlja konkurenciju i pokazali svoje pravo, opasno lice…

morski-pas

Istraživačka podmornica The Blue Planet II pratila je leš kita koji je neko vrijeme plutao na površini Atlantskog oceana.

Kad su došli do dubine od 750 metara, gdje je lešina kita potonula, zatekli su veliki broj ogromnih morskih pasa – glavonja Hexanchus griseus, koji mogu narasti i do osam metara.

Zbog velike konkurencije, morski psi postali su agresivniji napadajući se međusobno, a nisu bili pretjerano sretni ni zbog činjenice da su u podmornici istraživači.

Istraživačima nije bilo baš svejedno, ali psine su ubrzo shvatile da im podmornica ne predstavlja konkurenciju i nastavile svojim putem.

Video je na svom YouTube kanalu objavio BBC.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: