Objavljeno: 18.06.2016 u 10:37 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

Očekivala je da će joj novorođenče preminuti čim se rodi, ali ovaj mali borac je iznenadio i doktore

Doktori, sestre, pa čak i njegovi roditelji Dustin i Sierra Joder, bili su sigurni da će beba Bentli umrijeti čim se bude rodio. Sestre se nisu ni trudile da ga okupaju, da ga izmjere ili da izvuku tečnost iz njegovog grla.

mali-djecak

Roditelji nisu čak ni kupili stvari za bebu, samo mali kovčeg u kojem će biti sahranjen.

Bentli je rođen sa encefalocelom, fartalnim defektom koji uzrokoju da njegov mozak raste van lobanje. Postojala je samo jedna stvar: Bentli je nekim čudom preživio. Očekivalo se da će živjeti samo nekoliko sati, doktori nisu bili optimistični; rekli su roditeljima da oni ne mogu da urade ništa osim d amu obezbjede da mu bude komforno kada bude umirao. Ali mali borac je nastavio. Mjesec za mjesec.

Par je otkrio doktora Jona Mera sa Bostonske Dječije klinike, a on im je rekao ono što drugi doktori nisu mogli., da ima nade za Bentlija. Doktor Meara odštampao je 3D model bentlijevog mozga, piše Kurir. Smislio je plan da isječe njegovu lobanju, otvori je kao latice kako bi stvorio mjesta za njegov mozak. Sa skoro 7 mjeseci Bentli je prošao kroz ovu operaciju i preživio je.

Izvor: novi.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: