Objavljeno: 30.07.2014 u 10:07 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Neopisiva sreća: Čovjek koji uzgaja kakao prvi put u životu probao čokoladu

Obala Slonovače je najveći svjetski proizvođač kakaa, namirnice od koje se pravi čokolada, a mnogi farmeri koji tokom cijele rade na plantažama kakaa nikada nisu probali tu poslasticu.

Mnogi smatraju da je čokalada univerzalna poslastica u kojoj uživaju svi ljudi. Međutim, nije. Ima ljudi koji čokoladu nikada nisu probali, a lome leđa i kupaju se u znoju radeći na plantažama kakaa kojeg prodaju u bescjenje.

Na snimku je prikazan čovjek koji prvi put u životu jede čokoladu, a čitav život uzgaja kakao.

“Ne znam šta se pravi od kakaa, ja preživljavam od uzgajanja kakaa i znam da od toga prave neku hranu, ali ja je nikada nisam vidio tako da ne znam ni je li to istina”, kazao je farmer.

A, kada je dobio čokoladu i probao je prvi put u životu njegovo lice se ozarilo.

“Dobro je, jako slatko. Nisam znao da je kakao ovako ukusan”, kazao je.

Čokoladu su kasnije probali i ostali seljani, koji nikada u životu nisu imali priliku probati je s obzirom da je ta poslastica luksuz u njihovoj zemlji i red čokolade košta dva eura.

A, Alfonse, farmer koji je prvi put probao čokoladu, dnevno zarađuje sedam eura od čega prehranjuje 15 članova porodice i plaća četiri radnika.

Frmeri su bili oduševljeni, a nisu mogli vjerovati da se čokolada pravi od kakaa te su sačuvali omot kako bi ga pokazali svojoj djeci.

Pogledajte reportažu iz Obale Slonovače.

Izvor: klix.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: