Objavljeno: 27.01.2017 u 11:23 | Auto & Moto, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Nemate garažu? Kinezi maju rješenje za vaš problem (VIDEO)

Možda se Kinezima može zamjeriti da vole da kopiraju, ali mora im se priznati da znaju da budu praktični i inovativni.

garaza_pokretna

Ukoliko želite da zaštite svoj automobil od raznih spoljinh uticaja, a nemate garažu, postoji način da riješite svoje probleme.

Kinezi potpisuju dizajn za ovu sklopivu montažnu garažu koja zauzima malo mjesta, lako se postavlja na različite površine, a može da se zatvara mehaničkim ili električnim putem.

Slična rješenja postoje već godinama, ali su inženjeri u međuvremenu usavršili tehnologiju, pa se garaža na snimku zatvara na komandu daljinskog upravljača, i to za svega 10-ak sekundi.

Jedina mana je, kako tvrde oni koji su ga testirali, uzak prostor zbog kojeg je poprilično teško precizno uparkirati automobil, ali pogledajte video snimak koji slijedi i sami procijenite da li je zaista ovo garaža iz snova u velikim gradovima.

Izvor: fokus.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: