Objavljeno: 24.01.2015 u 11:01 | Featured, Video, Zanimljivosti | Komentara:

NE, OVO NIJE FOTOMONTAŽA: Ovaj do sada neviđeni prizor iz divljine ostaviće vas bez riječi! (VIDEO)

Svakakvih čuda smo se nagledali posljednjih godina, ali snimak koji nam dolazi iz Južne Afrike, tačnije iz Nacionalnog parka “Kruger” ostavlja bez riječi svakog.

Leopard-i-Antilopa

Navikli smo do sada na razne zvjerske snimke afričke divljine u kojima su prikazane razne divlje mačke kako kidišu na antilope, impale i slične nejake životinje. Međutim, posljednji video snimak zbunio je sve i prijatno iznenadio.

Da nam je neko pričao da ovi zakleti naprijatelji mogu da postanu bliski i nerazdvojni prijatelji rijetko da bi iko povjerovao. Međutim, priča iz južnoafričkoga nacionalnog parka “Kruger” nas je uvjerila da više ništa nije nemoguće.

Pri svakom susretu antilope s leopardom, gotovo je neminovno da će graciozna antilopa postati plijen. Ali, jedna mala odvažna antilopa, da li iz neznanja ili radoznalosti, prišla je mladom leopardu i počela da se igra sa njima. Na iznenađenje i autora ovog snimka, igra je počela.

Ovu zanimljivu interakciju snimio je Estijan Houi, čuvar ovog nacionalnog parka, koji je izjavio da u svojoj dugogodišnjoj karijeri nikada nije vidio ništa slično.

- Bio sam zapanjen i istovremeno počastvovan što sam prisustvovao tako rijetkom i neobjašnjivom događaju. Mala antilopa ni u jednom trenutku nije pokazala znake uznemirenosti ili straha. Kad bi leopard pokušao da se igra, ona bi se svaki put vratila njemu i nastavila da ga njuška i gura glavu ka njegovom licu – ispričao je začuđeni čuvar.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: