Objavljeno: 02.03.2016 u 21:23 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Namontirao je kameru i uperio je u led. Kada vidite šta je snimio od 20. sekunde, NAJEŽIĆETE SE!

U nastavku vam donosimo jedan nevjerovatan video koji definitivno morate pogledati. Adam LeWinter i Jeff Orlowski su kreatori dokumentarnog filma ‘Chasing Ice’, i ono što su vidjeli je zaista zapanjujuće.

Naime, oni su kamerom uhvatili otkidanje najvećeg ledenjaka koji je ikada snimljen, a dogodio se u zapadnom Grenlandu. Ovaj ogromni komad leda bio je dug preko 1.5, a širok gotovo 5 kilometara! Glečer je bio visine preko 900 metara, odnosno 120 metara iznad vode.

Biti blizu odvajanja ovako masivnog ledenjaka, nešto je što se zaista vidi samo jednom u životu. Tačnije, ovu scenu su uživo vidjela samo dva čovjeka, no na sreću njihov video snimak su vidjeli milioni ljudi.

Uvjerite se sami:

Izvor: ludodobola.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: