Objavljeno: 29.06.2015 u 10:21 | Lifestyle, Video, Zdravlje | Komentara:

Muka vam je? Pritisnite ovu tačku na ruci i spriječiti ćete povraćanje (VIDEO)

Pošto ne možemo da biramo kad će nam pripasti muka, nije loše znati kako da se izborimo s tom situacijom. Najbrži i najprirodniji način da spriječite povraćanje je akupresura. Evo šta treba da uradite.

Ruka

Na unutrašnjij strani podlaktice, odmah iznad dlana, nalazi se tačka čijom stimulacijom možete da neutrališete nagon za povraćanjem.

Pronađite tačku P6 (pogledajte video) i pritisnite je palcem ili prstima. Njenom stimulacijom šalje se signal u mozak i tijelo počinje da luči određene neurotransmitere, kao što su serotonin, dopamin i endorfin.

Ti neurotransmiteri će promjeniti hemiju u vašem organizmu i više vam neće biti muka niti će vam se povraćati. Tačku P6 možete lagano da promasirate i vrlo brzo će doći do olakšanja.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: