Objavljeno: 06.10.2017 u 12:20 | Lifestyle, Video | Komentara:

Mrzite peglanje? ‘Superpegla’ glača 12 košulja za tri minute!

Uređaj je povezan s aplikacijom za mobitele koja vam javlja kad je “peglanje” gotovo. I to nije sve, u malom rezervoaru možete dodati i miris tako da vam odjeća ugodno zamiriše…

effie-peglanje

Robotski usisavači već su postali uobičajena pojava, a i cijena im je sve prihvatljivija. No, tehnologija ide dalje pa se možda, za nekoliko godina, ista stvar dogodi i s robotskim glačalima. Jedno takvo osmislila su dva mlada britanska inovatora Rohan Kamdar i Trevor Kerth.

Njihovom izumu ime je Effie, a za vas može glačati 12 komada odjeće odjednom i to za samo tri minute. U obzir dolazi gotovo sve – majice, bluze, košulje, hlače pa čak i donje rublje.

Uređaj je povezan s aplikacijom za mobitele koja vam javlja kad je “peglanje” gotovo. I to nije sve, u mali rezervoar možete dodati i miris tako da vam odjeća ugodno zamiriše, piše Daily Mail.

Proces glačanja je jednostavan – ako je riječ, primjerice, o košulji, treba je objesiti na vješalicu u umetnuti u uređaj. Vrata će se potom zatvoriti, a Effie će košulju “ispeglati” uz pomoć jakog pritiska vodene pare.

Prvi Effieji trebali bi se u prodaji naći iduće godine, a zasad je najveći problem njihova cijena koja iznosi povelikih 700 funti (oko 6000 kuna). Inovatori se nadaju da će prodaja ići dobro i kažu:

- Svrha našeg uređaja je olakšati život jer uvjereni smo da nitko ne voli glačati.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: