Objavljeno: 09.10.2017 u 11:54 | Music, Showtime, Video | Komentara:

Mladenci poginuli na dan vjenčanja… nevjesta je nosila bebu: Ova istina se krije iza čuvenog hita Vesne Zmijanac

Tekstovi domaćih pjesama često nose daleko dublje priče nego što biste pomislili, a u pojedinim situacijima zasnovani su na događajima koji su se dogodili u stvarnosti.

vesna-zmijanac

Vesna Zmijanac je svakako žena čiji glas može do perfekcije da iznese stihove ogromne tuge i težine, a primjer svih primjera jeste u njenom čuvenom hitu “Svatovi”.

Vesnina pjesma navodno je nastala prema tragediji koja je zadesila jedan par. Mlada, koja je bila u drugom stanju, i mladoženja krenuli su na probu svog vjenčanja. Nažalost, oni su imali saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli, a pjesma je posvećena njima.

Ako slučajno ne znate stihove, oni glase:

“Rastaju se drumovi,
dele polje na dvoje,
sastaju se dušmani,
hoće da nas razdvoje.

Čiji ono svatovi
bez muzike poljem hode,
čiji ono svatovi
uplakani kolo vode,
čiji ono svirači
mesto pesme, tugu poje,
čiji ono svirači
mesto para, suze broje…

Sudbina nam sudila,
mi smo sami ostali,
nisam te ni ljubila,
a vec smo se rastali…”

Prelijepo, poetski, dirljivo, a tako jezovito i gorko, uz muziku i spot koji dugo proganjaju slušaoca. Pjesma kakvih više nema.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: