Objavljeno: 20.11.2014 u 11:46 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

MISTERIOZNI BLJESAK: Jako svjetlo obasjalo rusko nebo, niko ne zna šta se desilo

Misteriozni bljesak je na 11 sekundi obasjao rusko nebo u blizini Jekaterinburga. Vlasti su odbile da komentarišu slučaj, a dežurni teoretičari zavjera su u kratkom roku smislili bezbroj objašnjenja.

Očevici tvrde da bljesak nije pratio zvuk.

- Na nekoliko trenutaka noćno nebo se pretvorilo u dan, a onda se ponovo smračilo – rekao je jedan očevidac za “The Siberian Times”.

misteriozna-svjetlost2

Čak i prije nego što su iscrpjeli sva logična objašnjenja, internet “stručnjaci” su zaključili kako je vjerovatno riječ o vanzemaljcima, a neki su sugerisali da su u pitanju projektili ili meteor.

Vozač čija je kamera snimila bljesak objašnjenje je zatražio na internetu jer ovakvu pojavu do sad nisu komentarisali ni naučnici ni meteorolozi, a iz lokalnog opservatorijuma poručuju da te večeri nisu zabilježili pad meteora.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: