Objavljeno: 07.06.2018 u 18:07 | Slike, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Krenula je da napuni dječji bazen i ČULA JEZIV VRISAK: Njena beba dobila je STRAŠNE OPEKOTINE od nečega što SVI IMAMO U DVORIŠTU!

Iako izgleda bezazleno, baštensko crijevo u vrelim danima može da bude pogubno za malu djecu. Slučaj malenog Nikolasa je najbolji dokaz za to.

beba-opekotina (1)

Vatrogasci iz Las Vegasa objavili su upozorenje o opasnostima korišćenja baštenskog crijeva tokom vrelih dana u blizini djece uz veoma potresnu fotografiju jedne bebe.

Na fotografiji koja je uzdrmala javnost nalazi se devetomjesečna beba po imenu Nikolas Vudžer, koji po tijelu ima teške opekotine usljed vrele vode iz baštenskog crijeva koje je dugo stajalo na suncu.

beba-opekotina (2)

- Ovdje u Las Vegasu, baštensko crijevo koje je izloženo direktnim sunčevim zracima, može da ugrije stajaću vodu unutar crijeva do 55-60 stepeni, što može da prouzrukuje teške opekotine naročito djeci i životinjama. Pustite vodu da par minuta isteče, dok ne krene hladna, pa tek onda usmjerite mlaz ka ljudima ili životinjama – piše u upozorenju.

Nikolasova mama je tog dana, željeći da napuni dečji bazen vodom, uzrokovala svojoj devetomjesečnoj bebi opekotine drugog stepena. Nije ni shvatila šta je uradila dok njen sin nije počeo da plače i da se po njegovom tijelu pojavljuju veliki plikovi.

- Mislila sam da plače jer inače ne voli kada ga kvasimo vodom. Nisam znala da ću mu izgorjeti kožu. Ovakve stvari vam nikada ne padnu na pamet – rekla je Dominik Vudžer.

Budući da i nas očekuju vreli dani, pripazite na ovu skrivenu opasnost koja vreba u svakom dvorištu.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: