Objavljeno: 08.12.2016 u 17:37 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

JUNAK GODINE: Fudbaler Šapekoenesea napravio prve korake samo deset dana poslije avionske nesreće

Svijet je dobio svog sportskog heroja za 2016. godinu, to je fudbaler Šapekonesea Alan Rušel koji je preživio tešku avionsku nesreću u Kolumbiji.

Rusel

Prošlo je deset dana od kako se avion sa fudbalerima brazilskog Šapekonesea srušio na putu ka Medeljinu gdje je ovaj klub trebalo da igra meč finala Kopa Sudamerikana. Nesreću su preživjela samo tri fudbalera brazilskog tima, a jedan od njih je Alan Rušel. On je prvi izvučen iz aviona, a njegov oporavak ide brže nego što se to očekivalo. Naime, Rušel je juče snimljen kako pravi prve korake i bolnici “San Visente”. On se i obratio javnosti:

Želio bih da zahvalim svima koji se brinu za moj oporavak. Ja sam Alan Rušel. Želim da vam kažem da moj oporavak ide u dobrom pravcu. Uskoro ću se vratiti u Brazil da nastavim sa terapijama. Hvala vam na podršci koju mi pružate. Samo želim da se zahvalim svima. Hvala za molitve, za toplinu i dobrotu koju sam osjetio. Svima hvala od srca – rekao je Rušel.

Izvor: hotsport.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: