Objavljeno: 16.12.2017 u 11:49 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Izmislili su nevidljivi ogrtač: On može da učini da NESTANETE, vojnici i kriminalci ga već uveliko traže (VIDEO)

Korisnici interneta bili su iznenađeni zbog novog proizvoda za koji se tvrdi da je kineski ‘kvantum nevidljive tkanine’.

nevidljiva-tkanina (1)

Amaterski video pojavio se na kineskoj društvenoj mreži Veibo, gde se vidi čovjek kako nestaje ispred kamere dok drži prozirnu tkaninu ispred sebe.

Snimak zasad ima preko 22 miliona pregleda, a pored raznih medija, zamenik šefa kriminalističke službe u Ministarstvu javne bezbjednosti Kine takođe je podijelio ovaj snimak.

- Ovo je tkanina napravljena uz pomoć kvantne tehnologije i providnog materijala. Može da reflektuje svjetlost oko osobe koja ga nosi tako da ta osoba nestane – napisao je pomenuti šef na Veibuu, navodeći da će to biti dobro za vojsku.

nevidljiva-tkanina (2)

Vojnici koji nose ovaj ogrtač mogu da izbjegnu špijunske sisteme za noćni vid, ali postoji i mogućnost da ga iskoriste kriminalci.

Na snimku se vidi čovjek kako okreće tkaninu dok stoji u sredini grmlja. U jednom momentu, širom je otvorio i nestao ispred kamere. Tkanina se može vidjeti u potpunosti.

Ipak, jedan kineski producent kompanije “Kvantum video”, rekao je za lokalni list kako ne postoji nevidljiva tkanina.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: