Objavljeno: 06.03.2017 u 8:49 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Iz cijelog svijeta hrle ka najvećoj kamenoj kugli u Bosni koja ima ljekovite moći: Kada legnu na nju, desi se čudo! (VIDEO)

Najveća kamena kugla u BiH je u poslednje vrijeme postala pravi mamac za strane turiste, koji tvrde da neobično “izvajana” stijena iz Slatine kod Laktaša krije bioenergiju i nevjerovatne ljekovite moći.

-Nedavno ju je obišlo 15 turista iz Švajcarske, a gospođa iz te grupe je rekla da kugla ima bioenergetske vrijednosti i moći nakon što je ležala na njoj. Uskoro ćemo u obilazak kugle i drugih turističkih sadržaja u opštini voditi i tridesetak Slovenaca – kaže Miloš Vujinić, direktor Turističke organizacije u Laktašima.

Iz te organizacije otkrivaju da je neobična kugla, koja privlači sve veći broj znatiželjnih ljudi, teška blizu 10 tona. Ima prečnik od oko dva metra, a do nje se dolazi utabanim i obilježenim šumskim putem, zbog čega je česta destinacija rekreativaca, šetača i posjetilaca poznate banje “Slatina”.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: