Objavljeno: 12.01.2017 u 12:29 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Ima čak 98 godina i najstarija je instruktorica joge na svijetu! Kada vidite šta sve može, neće vam biti dobro

Tao Porchon-Lynch ima 98 godina i najstarija je instruktorka joge na svijetu. Ona već 75 godina svakog jutra ustaje u pet sati ujutru i podučava ljude vještini koja će ih održati vitalnom baš onako kako su i nju.

starica-joga

Od nje se može mnogo toga naučiti, ali ono što najviše fascinira je njena gipkost.

Ova najstarija instruktorica joge na svijetu je odrasla u Indiji, kasnije se preselila u New York kako bi podučavala mnoge ljude mantri i znanju koje je ona stekla tokom života, piše Daily Mail.

Nju mnogi poznaju i po dubokumnim riječima koje nam mogu biti putokazi u životu. Napisala je nekoliko knjiga u kojima je sažela detalje iz života koje je smatrala bitnim za buduće naraštaje. ’Sve je moguće, ništa nije nemoguće’ jeste njena mantra.

I zaista, ono što može sa svog tijela je zaista nevjerovatno.‘Znam da u vama postoji radost života. Živite je, vjerujte u nju’ – poručuje ona.

Talentovana balerina se pojavila u filmovima “Show Boat” (1951.) i “The Last Time I saw Paris” (1954.) u kom je glavnu ulogu igrala Elizabeth Taylor.

Svoju dugovJečnost duguje jogi, ali se ne može reći da vreme nije ostavilo traga na njenom tijelu.

Prije nekoliko godina morala je da ugradi vještački kuk, a 2011. je slomila zglob ruke. Pomaže joj vegetarijanska ishrana, uz povremenu čašu vina ili kockicu čokolade i svakodnevna vježba.

- Kad se svakog jutra probudite sa rečenicom ‘Ovo će biti najljepši dan u mom životu’, on će stvarno biti takav – kaže Tao.

Izvor: novi.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: