Objavljeno: 19.01.2017 u 14:45 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Hrabri deda u šumi snimio žestoku borbu vukova i medvjeda (VIDEO)

Tom Littlejohns, 75-godišnji Britanac koji je na odmoru u Montani na Rocky Mountains (Stjenovite planine), zabilježio je nevjerovatan prizor: borbu između tri vuka i grizli medvjeda.

vukovi-medvjed

Fotografije, o kojima danas bruji internet, prikazuju kako se tri vuka goste plijenom, jelenom kojeg su upravo ulovili. Fotografije hrabrog dedice su nevjerovatne – vukovi se prvo tuku međusobno na snježnom pokrivaču kojeg je krv obojila u crveno.

U jednom trenutku vukovima prilazi grizli medvjed koji je očigledno odlučio – zašto bih se mučio i lovio, kad mogu ukrasti plijen od drugih šumskih predatora.

Potom počinje žestoka borba – čeljusti, šape i kandže…vukovi ne žele odustati od teško stečene gozbe, no medvjed je veći, jači i tu dalja priča prestaje. Vukovi se povlače…

„Vidio sam spektakularan prizor – kako se mirni vukovi pretvaraju u zvijeri, i jedni prema drugima, i prema medvjedu“, ispričao je Littlejohns.

Izvor: radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: