Objavljeno: 28.09.2014 u 9:12 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

HIT VIDEO Kinezi pjevaju “Po šumama i gorama”

Naslijeđe komunističke Jugoslavije i dalje je živo i zdravo u – Kini! Popularnost kultnog filma “Valter brani Sarajevo” u Kini već je postala opšte mjesto popularne kulture SFRJ, ali sada se ispostavlja i da su partizanske pjesme veoma omiljene u ovoj dalekoistočnoj zemlji.

Na Jutjubu je objavljen snimak na kom kineski hor izvodi popularnu partizansku koračnicu “Po šumama i gorama”.

Pjesma “Po šumama i gorama” bila je veoma popularna među jugoslovenskim partizanima tokom Narodnooslobodilačkog rata, ali melodija zapravo potiče iz SSSR-a, kada su je pevali pripadnici Crvene armije u Sibiru iz razdoblja Ruskog građanskog rata.

Kasnije je nastala i španska verzija tokom građanskog rata u toj zemlji, a sada možemo da je čujemo i u kineskoj interpretaciji:

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: